Mesebölcső Ringató mondókák és varázsmesék

Mondóka, a Mesebölcső c. mesekönyvből!

Mondóka, a Mesebölcső c. mesekönyvből!

g_lya_eledel_mond_ka_1414790201.jpg_380x532

Még, sok-sok dallamos mondóka és mese vár a mesekönyvben!! Hamarosan kapható, nézz be a facebook oldalunkra infót ott találsz! Karácsonyra kedves ajándék lehet a gyerkőcöknek!

Mondóka, a Mesebölcső c. mesekönyvből! Tovább
Miért lett a mesekönyv címe Mesebölcső?

Miért lett a mesekönyv címe Mesebölcső?

Szerettem volna egy olyan mesekönyvet írni, amelyben egyaránt meg lehet találni a legkisebbeknek, a nagyobbacskáknak és a szülőknek is szóló írásokat. Mint egy bölcsőben ringatózhatnak a mesék világában a kicsit, és elkísérik a történetek őket egészen kisiskolás korukig. Ebben a Mesebölcső c mesekönyvemben, ringató mondókákat, varázsmeséket és a szülők számára is nosztalgikus gondolatokat ébresztő baba gondolatokat írtam. Viccesen úgy nevezném a Mesebölcső " három az egyben"mesekönyv lett! 

Mesebölcső  első borító jó.jpg

A főszerkesztő, Döme Barbara az alábbi ajánlást írta a mesekönyvhöz, melyet ez úton is köszönök.

"Ki ne szeretné, ha lenne egy beszélő kutyusa, akivel mindenféle izgalmas kalandokat élhet át?! Ki ne szeretné megfejteni a tündérek és a változó évszakok varázslatos világát?

Mary T. Csajághy nem kevesebbre vállalkozott, minthogy a már előbb említett csodavilágot - melyben a varázslat s a valóság harmonikusan megfér egymás mellett – legújabb könyvén keresztül bemutassa olvasóinak is. Ő bizony jól tudja, mi kell kis olvasóinak, s mindezzel meg is ajándékozza őket verseiben és meséiben. Aki eddig nem ismerte Mary T. Csajághy gyerekeknek szánt műveit, ne habozzon fellapozni ezt a kötetet. Garantálom, hogy nem fog csalódni! Azt is megígérhetem, hogy még egy rossz nap után is mosolyt csal mindenki arcára a Mary által megteremtett világ.

Engedjük hát el magunkat, dőljünk hanyatt, és hagyjuk, hogy elringasson bennünket a Mesebölcső!"

Rendelhető:

http://www.sima-mesei.redsign.hu/

 

Miért lett a mesekönyv címe Mesebölcső? Tovább
Mesélj már a magzatodnak!

Mesélj már a magzatodnak!

Pici baba.jpgEgyetértek azokkal a kutatásokkal, amelyek bizonyították, hogy már az anya méhében is hallanak  a magzatok, megismerik az anya vagy apa hangját és reagálnak a kommunikációra. Ne késlekedj nem lehet elég korán kezdeni a gyermekeddel való foglalkozást, mesélj neki, meglátod megéri.

Mesélj már a magzatodnak! Tovább
Karácsony váró versike!

Karácsony váró versike!

 

 Hóember

 

Decembernek havában,

gyermek kezek formálnak.

Görgetnek a puha havon,

így lesz, gömbölyded alakom.

Szemet kapok, hogy lássam,

Sok gyerkőc a játszótársam.

Répa orrom piros nagyon,

fázik is a kemény fagyon.

Hó tündérke palástot ad,

büszkén állok, Fenyő alatt.

Kabátomon gomb van, három,

a Karácsonyt már alig várom.

 


Hóemberke.jpg

 

 

 

Karácsony váró versike! Tovább
Őszi mondóka

Őszi mondóka

eg_rk_k_falev_l_1414526641.gif_349x274

Őszi falevél

 

Táncot lejt kóbor falevél,

 felkapja őt, az őszi szél.

Elhagyva árván, eperfa ágát,

felveszi  bíborszínű  palástját.

Tavasszal, ifjú volt, álmodó,

virágot takart a kis bohó.

Gyümölcsnek tartva szélfogót,

tette, mi éppen dolga volt.

Pörögve, búsan földre tart,

vajon mi vár rá, ott alant?

Gondolat reppen, számtalan,

földet ér lassan, hangtalan.

Egérke éppen elébe ér,

 hozzám jöttél,  falevél?

Vártalak téged, oly nagyon,

bélelni, téli pamlagom.

Szívesen veled tartok én,

kuncog vidáman falevél.

Nem lesz árván egyedül,

 egérke  házába, bekerül.

 

 

Őszi mondóka Tovább
Karácsonyra új mesekönyv

Karácsonyra új mesekönyv

10153710_707952885960883_4108228638814904177_n_1414421433.jpg_960x670

Elkészültek az új mesekönyvem belső munkálatai, mára már a nyomdába került. Várhatóan November elején kapható lesz. Sok-sok mondóka, varázs mese és babagondolat található benne. 120 színes oldalon, Antal Zsanett tündéri illusztrációjával. Kedves ajándék lehet a gyerekeknek a karácsonyfa alá. Új frissítésekért kövessetek a Facebookon is.

Karácsonyra új mesekönyv Tovább
Üdvözlünk a blog.hu-n!

Üdvözlünk a blog.hu-n!

Miért fontos a mese?

Hogy miért is kezdtem el blogot írni? Történt egy családi összejövetel alkalmával, hogy több kisgyermek a vacsora után unatkozva ténfergett a szülők ölében. Volt a táskámban egy általam írt mondókás könyv, gondoltam egy kicsit lefoglalom a csöppségeket, közös mondókázással, verseléssel. Elővettem a könyvet, elkezdtem lapozgatni, hozzá kell tennem, a szülők előzőleg nem kértek a könyvből, mondván az ő gyereküket nem köti le a mesekönyv, csak a TV.-ben nézik a meséket.Észrevettem, hogy szépen egyesével körém ülnek a gyerekek én meg mondogattam a mondókákat szépen sorban. A vége az lett, hogy már minden kicsi körülöttem, kettő az ölemben üldögélt és velem ismételgette a dallamos mókás mondókáimat. Hát az élet megcáfolta a szülőket, mert nekik volt kényelmesebb, amiért nem kellett este mesélniük, inkább a TV-re hagyták, pedig ezzel nagyot vétettek a gyermekeiknek, hiszen megfosztották az együtt mesélés élményétől. Szeretném hangsúlyozni a mese és mesélés fontosságát! Már egészen kicsi korban el kell kezdenünk mesélni, mondókázni gyermekünkkel, mert később ennek nagy jelentősége lesz az életében. Tapasztalataim is ezt a tényt támasztják alá. Nem elég, ha a TV, vagy játék elé ültetjük őket, szükségük van a jelenlétünkre, a nyugtató szavainkra, a szeretetünkre. Amikor az én három gyermekem kicsi volt, nem telhetett el nap mese nélkül.Emlékszem annak idején nekem is sokat mesélt az édesanyám és a nagymamám. Bizton állítom, hogy még mindig ezekből az élményekből töltekezem számtalan alkalommal, az életem során. Amikor aztán az első unokám megszületett, neki meséltem, főleg kitalált történeteket, nap-mint nap. Ennek már bizony van vagy tizennyolc esztendeje. Pár éve kezdtem a meséket papírra vetni, más gyermekek is lelhessék örömüket a történetekben. Aztán húsz hónapja megszületett a második unokám, aki előcsalta belőlem a dallamos mondókákat, versikéket, varázsmeséket. Egészen kicsi korától fogva hallgatja a mondókákat, igaz eleinte inkább a dallamosságára figyelt fel, aztán később már megismerte az állatokat, gyerekeket, természetet.Ma már együtt mondogatjuk az egyszerűbbeket. Törekszem arra, hogy könnyen tanulható nyelvezettel készüljenek a mondókák. Úgy vélem a meséknek pedig úgy kell szórakoztatniuk a gyermekeket, hogy közben a mese hősökkel azonosulva, megtanulják a jó és rossz közötti különbséget felismerni. Szerintetek milyen a jó mese? Kíváncsi vagyok a véleményetekre. 

Üdvözlünk a blog.hu-n! Tovább
süti beállítások módosítása